Fællesspisnings favoritter |
||
webmaster har smagt alle retter på denne side, mums.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
AGURKESALAT FØNS.
2
agurker skæres i skiver, tykt eller tyndt alt efter smag og behag, Hilsen Erik og Tom Erik's småkager 2 dl sukker, 2 dl mel, 2 dl havregryn,
1 dl rosiner, 1 dl dadler i små tern, 1 æg, 1 spsk. mørk sirup, Det hele æltes sammen på en gang og
sættes på en plade med 2 teskeer. Erik Larsen, fællesspisning april 2012 GRÆSKARSUPPE ½ kg. græskarkød, gerne hokkaido 2 løg 2-3 cm frisk ingefær 1 tsk spidskommen 1 tsk korianderfrø 1 hakket rød chili eller 1 tsk rød thai karrypasta Salt og peber Skræl græskarkød, løg
og ingefær og skær det i tern. Svits alt i olien. Kom spidskommen,
koriander i (Jette Erichsen, fællesspisning nov. 2010)
Johannes's sild Ferske sildfilet'er vendes i mel steges
på panden, Marinade: 1/2 dl salatolie, 1 dl. tomatpuré, 3 spsk. edikke, 5 spsk. sukker, 3 tsk. karry, 1/2 spsk. fransk sennep, smag til med salt og peber. (Johannes Kristensen's opskrift, nedskrevet af Lis Hansen, julen 2010)
Jyttes Julesild
Et stort glas marinerede sild, helst
gammeldags modnede.
Skær filetterne i små tern ( 1 1/2 cm ), hak løg fint. Mængden af sild og løg er ca. 1 til 1.
Marinade:
1 1/4 dl tomatpuré, 2-3 spiseske sukker, 1/2 teske stødt nelliker. Blandes og varmes op i en kasserolle til det bobler (bliver mørkt), marinaden køles af og blandes med sild og løg. Velbekomme !
Det vil glæde mig meget hvis disse
sild bliver kaldt Jyttes Julesild, da min mor (Jytte) lavede dem til
jul.
Det er dejligt at kunne sætte sig spor 30 år efter sin død. (Tom Gerdes, fællesspisning dec. 2010)
RØDVINSMARINERET NAKKEKAM 1½-2 kg nakkekam
marineres et køligt sted ca. 1 døgn i en lage af: Steges 1½-2 timer i ovnen ved ca. 180-200 grader. Hæld lidt vand ved stegen. Marinaden hældes i en
gryde og koges godt ind (langsomt og længe). Stegen er også fin at grille (Weber). (Anne Lise Olsen, fællesspisning nov. 2010) Præsteengens Pandekager 2 ½ dl mel, 3 dl
mælk, 3 æg, 3 ss. olie, salt, Pisk mel sammen med mælk til en jævning uden klumper. Tilsæt æg, olie, salt, sukker, vanilje m.v. Held og lykke med at bage 10-12 tynde pandekager. (Jakobsen fællesspisning feb. 2011)
SKOVTURSSUPPE
15 G. MARGARINE, 2 STK LØG, 500 G HAKKET OKSEKØD 2 SPSK MEL, 1,5 L SUPPE, 1 DS TOMATER MED KRYDDERIER 2 TSK PAPRIKA, 1 TSK SALT, LIDT PEBER 2 STK PORRER, 1 STK GULEROD, 1 STK GUL PEBERFRUGT 1 STK RØD PEBERFRUGT, 1 DL HAKKET PERSILLE
Smelt margarinen i en gryde og svits de hakkede løg deri. Tilsæt kødet og brun det med. Når kødet er brunet og skiller, røres melet i. Suppe, flåede tomater, paprika, salt og peber tilsættes. Retten småkoger i ca. 15 min. Tilsæt skiveskåret porrer og gulerødder samt peberfrugt i tern sammen med hakket persille. Lad suppen koge yderligere i 10 min. Smag til med salt og peber. Serveres med brød til.
|